Zamieszczone przez andriu79
[O1] Oderwane lusterko wewnętrzne.
Zwiń
X
-
[O1] Oderwane lusterko wewnętrzne.
Przy myciu szyby od środka zauważyłem że ramię mojego lusterka dziwnie się porusza. Chcialem poprawić no i urwałem. Pozostala na szybie ta metalizowana płytka z odstającym ledwo trzymającym się czymś przeźroczystm (podjrzewam że to klej, a może to coś innego?). No a na ramieniu coś metalowego - chyba, pomalowane na kolor szary.
Jak to przykleić ? Jaki klej jest do tego najlepszy?
Pozdrawiam
-
-
lusterko
Dzisiaj lepiej się temu przyjżałem:
1.element 2 odkleił się od tej czarnej plamki na szybie.
2.element 2 tkwi w uchwycie 1 i nie da się obrucić, po dokładniejszej obserwacji wychodzi na to że został tam czymś unieruchomiony ( znajomy mechanik stwierdził że bez zniszczenia tego nie rozbierze.
Czy da to się przykleić jeśli tak to czym?
Czy też może trzeba wywalić kasę na nowe lusterko + płytka mocująca .Załączone pliki
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MARCUSCzy da to się przykleić jeśli tak to czym?
Z tym że nie wiem dokładnie jak to wygląda w Octavi bo jeszcze nie miałem przyjemności rozbierać lusterka wewnętrznego, ale z tego co widzę na załączonym przez Cie3bie rysunku to powinno dać radę przykleić , z tym że troszkę cię ręka zdrętwieje bo z tego co pamiętam klej wiążę coś koło 10 lub 20 min
Komentarz
-
-
Znalazłem w końcu rozwiązanie. Uchwyt co prawda nie dał się wykręcić , więc przykleiłem całość na taśmę obusteronnie klejącą(kupilem taki kawałeczek 40/28 mm w pobliskim sklepie motoryzacyjnym za 4,50zł), służącą właśnie specjalnie do przyklejania lusterek do szyb (Ponoć Fordowski patent). Jeżdżę z tym od trzech dni na razie trzyma. Zasięgnąłem opini w pobliskim Sandomierzu - tam produkuje się szyby samochodowe. Oni również kleją na taśmę.
Komentarz
-
Komentarz